Booking/kontakt:

Tel.: 2234 9028

anmeldelser

Foto: Anders Bach


Anmeldelser

" Det var en fornøjelse at lytte til sopranen Laura Flensted-Jensen, der ikke mindst i arien "Aus Liebe will mein Heiland sterben", der akkompagneres af en fløjte og to engelskhorn alene - altså uden continuo, viste et stort lyrisk potentiale."
Bachs Matthäus-passion i Vestervig Kirke. Anmeldt af Orla Vinther i Thisted Dagblad d. 8. april 2009

 


"... velklingende vokalmusik, som sopranen Laura Flensted-Jensen som den power-shoppende hustru og moder, der føler sig hæmmet i den ægteskabelige sfære, fremfører frem til finalen med saft og kraft. (..) tegner præcist karakteren, dels gennem sin artikulerende sang, artikulerende på underfuld vis. Hun har et solidt greb om sjælen og rytmen i operaen, og agerer med fantasi og humør. (...) Publikum lo hjerteligt og klappede vedholdende."
Cappuccinosanger af Knut Anders Vestad. Anmeldelt i Nordjyske Stiftstidende 7. marts 2007.

"... en fornøjelse at lytte til klanglægningen og renheden. (...) Laura Flensted-Jensen sang charmerende..."
Liedkoncert i Helsingør Teater. Anmeldelt i JP Århus 6. februar 2007.

 


"Den guddommeligt syngende LF-J bjergtog publikum."
Nytårskoncert anmeldt i Galten og omegns Folkeblad, 10. januar 2007.

 

 

"LF-J ydede en flot og overbevisende præstation"
Uropførelse af Andy Papes Songs of Song. Anmeldt i Randers Amtsavis, 4. december 2006.

 

 

"Poulencs Gloria var udført så man mistede pusten...(...)...de lyriske, milde fraser, hovedsagelig hørt i sopransoloen af LF-J, hvis fortræffelige sang hævede sig ubesværet over alt andet".

Anmeldelse af koncert i Cantebury Cathedral, England, januar 2007.

 

 

"Laura Flensted-Jensen kom nærmest Wolf i en mere lyrisk detaljeret liedstil med charmerende enkeltheder i fortolkningen. (...) LF-J behersker sin stemme smukt og kan som sagt overbevise med fine detaljer. (...) .. foldede også operaklangen sig ud med et dramatsik element."
Wolfs Italienisches Liederbuch i Ellevang kirke 23. juli 2006. Anmeldt af John Christiansen i JP Århus."Soprantalent på vej
Laura Flensted-Jensen demonstrerede naturlig sceneudstråling i en gennemarbejdet vifte af sange og lieder.
Man er ikke i tvivl. Laura Flensted-Jensen, ung sopran fra Århus, har en fremtid på scenen. Det understregede hun i et bredt debutprogram på fem sprog, der fastslog hendes evne til at samle sit sanglige og kropslige udtryk og sende det ud i rummet. Det klæder hende simpelthen at stå på en scene og synge.


Mange detaljer kunne fremhæves. For eksempel debutantens åbenlyse fornøjelse ved at leve sig ind i Jonas Gardells tragikomiske svenske tekster om vores afsky for vanskabninger, vores forundring over livet på rumsonden Mir og det mildt absurde i at ligge på en strand i Thailand og blive talt til af salgsivrige thaier, der ikke kan forstå, hvad man svarer. Alt sammen sat til mestendels modernistisk klaverakkompagnement af Hans Gefors og fremført af Laura Flensted på flot svensk.


Eller hendes nydelse ved desperationen i Granados' 'La maja dolorosa' - tre passionerede spansksprogede sange til guitarakkompagnement om en kvindes tab af en elsket mand. Sange, som ikke blev karikeret, men serveret indlevet, og som begavet fik lov at møde deres tyske biedermeiermodsætning i sammenligning nærmest uudholdelige dukkehustekster fra Schumanns 'Frauenliebe und Leben'.


Laura Flensted-Jensen udnyttede Schumann til det sarte, pigede, hvor stemmen endnu gør sig bedre end i det voldsomme, sort og rødt sorgsprængte. Når det er sagt, virker hun allerede erfaren og har overblik, hvad angår udnyttelsen af stemmens muligheder - fra det klart dikterede til det relativt sødmefulde, som i Wolfs 'Italienisches Liederbuch', og det drømmende, der sammen med strejf af mezzokraft i første sang af Ravels krævende 'Shéhérazade'. Og så var der overskud og skuespil i hende til et ekstranummer, der ret forrygende portrætterede en tonedøv diva med lange sorte handsker og fjerboa. Sjovt!"
Debutkoncert d. 26. april 2005 i København. Anmeldt af Thomas Michelsen i Politiken d. 29. april 2005."(...) Laura Flensted-Jensen, hvis stemme er ved at have Messias-kvalitet, en "sweetness of tone", som befordrer inderligheden i de berømte arier smukt."
Händels Messias med Aarhus Bach-Selskab. Anmeldt af Ole Straarup i Århus Stiftstidende d. 30. november 2004."(...) I såvel kantaten "Das neugeborne Kindelein" som i A-dur messen fungerede de fire solister smukt og ligefremt (...) Laura Flensted-Jensen lyser klart og rent (...)"
Kirkekoncert med Aarhus Bach-Selskab. Anmeldt af Ole Straarup i Århus Stiftstidende d. 4. december 2003.


"(...) I den lyriske ende var det Columbine Polka Mazurka med sopransolist. Laura Flensted-Jensen gav med sødme og smuk klang partiet som pigen, der tvivler på "om han nu også elsker mig". (...)

(...) blotlagde den smukke sopran Laura Flensted-Jensen sin længsel og tvivl. - Åh, bare jeg vidste, om han har mig kær, klang det fra scenen i Columbine Mazurka Polka.Skulle publikum råde ungersvenden, var der ingen tvivl. Han måtte være både blind og døv, hvis han kunne forsmå en sådan hengivenhed." 

Sommerkoncert med Århus Symfoniorkester. Anmeldt af Ole Straarup i Århus Stiftstidende d. 13. juni 2003


"(...) Laura Flensted-Jensen var i Robert Schumanns "Frauen-Liebe und Leben" henvendt til publikum på en præcis og naturlig måde, uden distraherende gestikulation. Og stemmen var ikke blot veldisponeret på den enkelte tone og i den enkelte frase - den var simpelthen smuk. Den form for behersket ansats, dynamisk udvikling og bevidst overtonedannelse høres sjældent. dertil var alle nuancer valgt i en sådan overensstemmelse med digtets indhold, at musikken nærmest fik visuel karakter. (...)"
Liedkoncert i Viborg Musikforening. Anmeldt af Jens Chr. Hansen i Viborg Stifts Folkeblad d. 7. april 2003.